lauantai 17. toukokuuta 2008

seesambagelit





Tänään tein iltapalaks bageleita.
Taikina:
2½ dl käden lämpöstä vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
6½ dl jauhoja
½dl öljyä
voiteluun kananmunaa ja päälle seesaminsiemeniä

Liota hiiva veteen.Lisää suola,sokeri ja osa jauhoista.
Alusta taikinaan loput jauhoista ja öljy.
Anna kohota kaksin kertaiseksi n.20 minsaa.
Pyöritä taikinasta 10 palloa ja tee sormilla keskeltä rinkeleiksi.
Kiehauta vettä kattilassa johon lisäät suolaa.Keitä rinkeleitä 10 sekuntia ja laita
kohoamaan pellille vielä 15 minuutiksi.(älä keitä kauempaa ettei hiivan toiminta lakkaa.)
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä tai jotain muita siemeniä ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja täytä mieleiseksesi.

Meillä oli täytteena mm.tuorejuustoa,salaattia,meetwurstia tai surimipuikkoja,,juustoa,kurkkua ja tomaattia
Harvoin teen leipää yms..minkään ohjeen mukaan,mutta tätä noudatin pilkulleen.Ja oli kyllä taikina ihanan kimmosaa ja hyvää leipoa.Ei jääny pöytään kiinni jne..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti