perjantai 22. elokuuta 2008

"intialainen kaalipiirakka"





Tänään huomasin Lidlissä mukavan uutuuden.Lehtitaikinapaketin joka oli tuoreena,kaulittuna ja rullattuna leivinpaperin sisään.Painoa oli vajaa 300g ja riitti pellille mainiosti.Sen voi myös pakastaa ja säilyvyys on tällöin 6kk,nyt vkp oli 19.9.
Tein kaalipiirakan johon käytin kaksi pakettia taikinaa.Toisen kanneksi ja toisen pohjaksi.
täyte:
iso kaali pienittynä(n.kilo-1,5kg)
400g jauhelihaa
3 sipulia
voita
Maustoin suolalla,5tl garam masala mausteseoksella,2tl valkosipulirouhetta ja chilillä(toki voi maustaa ihan millä itse haluaa,mutta nämä sopivat oikein hyvin kaalin makuun)

Kuumensin valurautapadan jossa sulatin voin,lisäsin kaalit ja sipulit ja annoin muhia vajaan tunnin.Lisäsin jauhelihan ja annoin kypsyä.Maustoin ja annoin kiehahtaa sen verran että neste haihtui kokonaan.
Toinen levy taikinaa pohjalle ja siihen täyte.Ei ihan reunoille asti niin sai hyvin painettua kiinni.Toinen levy kanneksi.Voitelin kananmunalla ja ripotin päälle seesaminsiemeniä.Uunissa 200 asteessa noin 15-25 minuuttia.Oli hyvää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti