jauhelihajuureslaatikko

Kilo perunoita viipaleina
2 naurista viipaleina
2 porkkanaa viipaleina
500g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
2 sipulia
1pieni prk smetanaa
1prk kuohukermaa
2dl lihalientä
½prk muttitomaattimurskaa
valkosipulia rouheena
suolaa
mustapippuria
150g juustoraastetta

Viipaloi peruna ja juurekset. Paista jauheliha ja mausta jauhelihamausteella ja kuullota sipuli. Lisää seokseen tomaattimurska, smetana ja kerma.
Laita vuorotellen uunivuokaan peruna,nauris ja porkkanaviipaleita, kastiketta ja juustoraastetta.
Rouhaise aina perunoiden päälle valkosipulia, suolaa ja mustapippuria myllystä.
Kaada päälle lihalientä niin, että melkein peittyvät. Mulla riitti 2dl, mutta riippuu vuuan mallista onko laakea vai syvä vuoka. Sekoitin vielä seosta ja ripotin päälle juustoa.
Kesken paiston painelin päälimmäisiä perunoita, etteivät kuivuneet.
Uunissa 200 asteessa n. tunti

Kommentit