tomaatti-mozzarellapiirakka


Ajattelin tehdä Vappu Pimiän ranskalaista tomaattipiirasta, mutta sit loppu dijonsinappi kesken ja löyty mozzarellaa, joka piti käyttää, niin tulikin ihan erilainen.

Pohja:
125g voita
4,5dl jauhoja
0,5tl suolaa
0,5dl vettä
Sekoita pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi. Laita jääkaappiin tekeytymään siksi ajaksi, kun viipaloit tomaatit.

Täyte:
pohjalle dijonsinappia rkl
Sen päälle 175g emmentaljuustoraastetta
5-7 tomaattia siivuna
1 pallo buffalomozzarellaa siivuna
suolaa
mustapippuria
basilikaa
Päälimmäiseksi 3rkl oliiviöljyä, tai sumuta pullosta, niinkun minä

Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.


Kommentit