hirvipataa ja perunaporkkanamuusia



900g hirvenpaistia
250g savupekonia
3 sipulia
1 punanen paprika
100g tomaattipyrettä
2tl suolaa
3tl rosepippuria
5dl vettä
100g kevyt tuorejuustoa
2dl ruokakermaa
Pilkoin lihat,sipulit ja paprikan kuutioiksi ja laitoin uunin lämpiämään 225 asteeseen.
Ruskistin hellalla valurautapadassa lihat ja sipulit voissa.Lisäsin paprikat,veden,mausteet,pyreen ja tuorejuuston.Annoin muhia kunnes uuni oli lämmin.
Pidin tunnin uunissa ja lisäsin ruokakerman.Annoin olla vielä toisen tunnin ja sitten nälkäsimmät jo söivät.Itse annoin muhia vielä kolmannen tunnin jälkilämmössä ja tuli todella mureaa lihasta.
Mulla oli kilon paisti jossa oli luu mukana ja senhän olisi voinut laittaa pataan mukaan makua antamaan.Meillä se meni koiralle ja ei ollut kissoilla mitään asiaa edes samaan huoneeseen kun koira kalusi luuta.Oli niin harvinaista herkkua =)
Lisänä meillä oli peruna-porkkanamuusia ja vihanneksia.


Kommentit