Tein lasagnen ihan sillain,kun yleensäkkin jauhelihasta,mutta korvasin jauhelihan soijarouheella.Annoin rouheen turvota vahvassa lihaliemi,tomaattipyre ja soijakastike seoksessa.
Keitin soijarouhekastiketta liki tunnin ja mukana oli punaviiniä.
Ohje suurinpiirtein näin:
soijarouhekastike:
2dl soijarouhetta tummaa
loraus soijakastiketta
4dl vettä
lihaliemikuutio
rkl tomaattipyrettä
Laita soijarouhe turpoamaan kuuman veden ja mausteiden kanssa.
2 pientä sipulia pilkottuna
4 valkosipulin kynttä pilkottuna
1prk Pirkan yrttimaustettua tomaattimurskaa(tai tavallista murskaa ja runsaasti basilikaa)
samaisen prkl verran vettä
lihaliemikuutio
mustapippuria
ripaus sokeria,että taittaa tomaatin kitkeryyden pois
Kuullota sipulit ja lisää muut ainekset ja soijarouheseos mukaan.Mausta mielimausteella.Itse maustoin jauhelihamausteella.Lorauta sekaan punaviiniä tai punaviinietikkaa ja anna hautua tunnin verran.
Tee samaan aikaan valkokastike.
80g voita tai margariinia
80g jauhoja
ltr maitoa
Mausta aromisuolalla ja viherpippurilla.
Kokoa vuokaan vuorotellen molempia kastikkeita,lasagnelevyjä ja emmentaljuustoraastetta.(käytin 150g)
Lasagnelevyjä meni 12 kpl tähän kastike määrään.
Paistoin 200 asteessa noin tunnin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti