lihapiirakat




taikina:

5 dl vettä

1pss kuivahiivaa



2 tl suolaa



1 rkl sokeria



1 dl öljyä



2 munaa

n.1,5-1,7litraa jauhoja

täyte:

400g naudan jauhelihaa(hyvin maustettuna)

2 sipulia pilkottuna

2dl keitettyä puuroriisiä(lihaliemessä)

100g savuporotuorejuustoa

hieman ketsuppia ja sinappia

Keitä riisi kypsäksi,paista jauheliha ja kuullota sipulit ja mausta.Lisää joukkoon tuorejuusto ja ketsuppi/sinappi



Tee taikina niinkuin normaalisti hiivataikina tehdään ja anna kohota reilu puoli tuntia.(taikinan teon ohje esim:TÄÄLLÄ)

Pyöritä samankokoisiksi pulliksi ja taputtele littaniksi.Laita täytettä 2rkl ja nipistä taikina kiinni esim:puolenkuun malliin.

Voitele kananmunalla tai öljyllä ja ripottele pinnalle halutessasi esim: unikonsiemeniä tai juustoraastetta.

Paista 225. asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia

Kommentit