parsapiirakka

pohja:
125g voita
3dl jauhoja
ripaus suolaa
1rkl kylmää vettä
Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja suola.Lisää vesi ja taputa piirakkavuuan pohjalle.

täyte:
nippu parsaa
150gparmesania

päälle:
2dl smetanaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Keitä parsoja 3-5 minuuttia, kuitenkin niin, että ne pysyvät napakoina. Paksuudesta riippuen.
Raasta parmesaani ja levitä vuuan pohjalle. Päälle parsat ja maustettu smetana-kananmunaseos.
Uunissa alatasolla n.20 minuuttia ja 225 astetta.

Kommentit

  1. Parsasta on pitänyt niin monet kerrat leipoa, mutta en vieläkään ole saanut aikaiseksi.. Tätä voisi kyllä kokeilla. Jotenkin yksinkertaisen hieno ja tyylikäs tuo piiraan pinta :)

    VastaaPoista
  2. Tykkään kans tollasesta yksinkertasesta :). Oli hyvää. Ehkä seuraavaksi teen pohjan erilailla. Sopisi sellanen ei niin murea pohja ehkä paremmin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti