viskisinappi

Testimielessä tein viskisinappia miehen Laphroaig viskistä. Tästä annoksesta ei tule, kun vajaa 3dl, mutta meille riittävästi.
Tuplaa ohje, jos haluat enemmän.

1dl sokeria
1dl sinappijauhetta
1 dl kermaa
1 kananmuna
1tl etikkaa
1tl viskiä

Sekoita sokeri ja sinappijauhe. Lisää kerma ja kananmuna ja sekoita hyvin. Lämmitä pikkuhiljaa seosta, ettei kananmuna kypsy kökkäreiseksi. Sekoita hyvin kokoajan, kunnes seos pulpahtaa.
Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen etikka ja viski. (viskin voi korvata vaikka konjakilla tai jättää kokonaan poiskin)

Laita sinappi keitettyihin lasipurkkeihin tai käytä purkit uunissa, että ovat puhtaat.
Tällaisissa purkeissa sinappi säilyy 2-3kk jääkaapissa.

Kommentit

  1. Tein nelinkertaisen annoksen ja laitoin muuten kaiken x 4 paitsi kananmunat.
    Jostain syystä laitoin vain 3 kananmunaa.
    Lisäsin kurkumaa ja laitoin valkoviinietilkaa reilusti - ja nämä heti alkuun.

    Lopuksi whisky

    Ja aivan mahtava sinappi!!!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti