sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

focaccia


3½dl vettä
2tl suolaa
0,5dl oliiviöljyä
1pss kuivahiivaa
7-8dl vehnäjauhoja (taikinan pitää irrota kulhosta reunoilta, muttei olla liian kiinteetä)

Sekoita 42 asteiseen veteen suola, kuivahiiva, oliiviöljy ja jauhot. Vaivaa kunnolla ainakin 5 minuuttia, niin, että irtoaa hyvin reunoilta, mutta kuitenkin vielä pehmeetä taikinaa.
Anna kohota ½-1 tuntia vedottomassa paikassa. (mikro on hyvä paikka)
Levitä taikina vuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi ja sen päällä runsaasti oliiviöljyä. Mun vuuan koko oli noin 30cmx30cm. Kaada päälle vielä oliiviöljyä, jossa raastettuna tuoretta valkosipulia ja levitä.
Laita uuni lämpeemään 225 asteeseen ja anna taikinan kohota vielä 20 minsaa.
Painele päälle peukalolla reikiä ja laita niihin kirsikkatomaatteja ja rosmariinia tai mitä ihan itse haluat. Ripottele päälle sormisuolaa. Mulla oli situunanmakuista. Sopi hyvin.
Paista uunin alatasolla, kunnes väri on hyvä. Itse sumutin vielä paiston jälkeen päälle oliiviöljyä, kun on sitä semmoisessa sumupullossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti