perjantai 21. elokuuta 2020

kesäkurpitsalasagne kaurajauhiksesta

 

Jauhiskastike:

Elovena muru kaurajauhis 225g

2 kevätsipulia varsineen

2prk muttitomaattimurskaa ( toinen oli yrttien makuinen ja toinen valkosipulin)

2 kasvisliemikuutiota

4 valkosipulin kynttä

loraus punaista balsamicoa

1 rkl texas pete kastiketta

1 rkl hunajaa

2 rkl kuivattua basilikaa

mustapippuria

suolaa


Juustokastike:

4dl maitoa

4dl ruokakermaa

rkl viherpippuria murskattuna

1tl herbamare yrttisuolaa

200g cheddar/ emmentaljuustoraastetta


1 keskikokoinen kesäkurpitsa

9 täysjyvä lasagnelevyä


Päälle tuoretta basilikaa.


Tee jauhiskastike kuullottamalla sipulit ja kaurajauhis. 

Lisää muut aineet ja anna muhia ainakin viitisen minuuttia. 

Maista ja lisää mausteita, jos tarvitsee.


Tee juustokastike lämmittämällä nesteet ja mausteet.

 Kun liemi on kuumaa sekoita joukkoon juustoraaste.


Kasaa uunivuokaan vuorotellen juustohöylällä ohueksi höylätyt kesäkurpitsat,

kaurajauhiskastike, lasagnelevyt ja juustokastike.

Kesäkurpitsaviipaleiden päälle rouhin vielä suolaa myllystä.


Paista 200 asteessa noin 45 minsaa uunista riippuen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti