Gluteenittomat sämpylät

 

1dl  kaurahiutaleita

1/2 rkl psylliumia

1rkl pofiberiä

1 pss kuivahiivaa

4 dl vettä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1/2 dl valkosipuli-basilika öljyä

Kourallinen emmentaljuustoraastetta

1dl Virtasalmen viljatuotteen teffjauhoja

3,5 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleeta jauhoseosta


Sekoita kaurahiutaleet, psyllium, pofiber ja kuivahiiva. Lisää reilu 42 asteinen vesi , sekoita hyvin ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää muut aineet paitsi jauhot viimeisenä vähitellen ja hyvin sekoittaen. Itse sekoitin voimakkaasti puukauhalla. Muotoile öljyisin käsin pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia. Paista 225 asteessa 10-14 minuuttia uunista riippuen.

Kommentit