kerroskiisseliä raparperista ja mansikasta



raparperi-mansikkakiisseli:


6dl vettä ja loraus mansikkamehutiivistettä


3rkl sokeria


3dl raparperia


2dl mansikoita


(2dl vettä ja 4rkl perunajauhoja)


Kiehauta mehu,sokeri ja raparperit.Anna porista viitisen minuuttia.Lisää mansikat ja keitä kunnes ovat sulaneet(jos jäisiä niinkun mulla)


Lisää vesi-perunajauhoseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.Älä enään keitä.Sammuta levy heti kun kerran pulpahtaa.


vaniljakastike:


3,5dl maitoa


1 kananmuna


1rkl sokeria


1-1,5tl vaniljasokeria ja rkl vaniljakreemijauhetta


2tl perunajauhoja


Sekoita kaikki muut ainekset keskenään kierrevatkaimella,paitsi vaniljasokeri.


Kiehauta ja jäähdytä.(älä keitä)Lisää sen jälkeen vasta vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.(vaniljakreemijauhe antoi ihanan täyteläisen vaniljan maun)


 


Kuvassa näyttää,että vaniljakastiketta olisi hirmu paljon,mutta se vaan nousi reunoilta ylösSilmänisku

Kommentit