tiistai 18. toukokuuta 2010

kasvis-pekonigratiini



Nyt on ollut jo hetken aikaa tarjouksessa espanjalaiset parsakaalit ja kesäkurpitsa,joten niistäpä sitten tehtiin meidän ruoka.Pekonit antoivat kivan maun myös.



2kpl parsakaalia


1 kesäkurpitsa


1 kukkakaali


pussin pohja pakasteporkkanoita


1pkt pekonia


100g emmentalraastetta


n.7dl valkokastiketta,jonka maustoin mustapippurilla,suolattomalla yrttisekoituksella ja sormisuolalla.


(perusohje valkokastikkeelle:


80g rasvaa


80g jauhoja


1 ltr maitoa)


Pilkoin kaalit pienemmiksi paloiksi ja höyrytin  muutaman minuutin verran.Pilkoin kesäkurpitsat ja pekonit.


Ladoin voideltuun uunivuokaan kasvikset,pilkotut pekonit ja päälle juustoraasteen.Päälimmäiseksi maitokastike+ loraus ihanaa basilikaoliiviöljyä.


Uunissa 200 asteessa n.½ tuntia.


Kastikkeen määrä vähän vaihtelee millaiseen vuokaan laitat kasvikset.Mulla oli laakea vuoka,johon helposti menee enemmän,kun pieneen ja syvään.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti