lihapataa ja marinoitua kaaliaPitäs aina postailla nää ohjeet heti ,ettei pääse unohtuun ainekset,mutta nytkin taas kävi niin...Tai aineet muistan,mut mittasuhteet unohduksissa.


Riisi oli ihan perus pitkääriisiä,johon kuullotin sekaan sipulia ja keitinvedessä oli kuivattua paprikaa.Maustoin soijakastikkeella.


marinoitu kaali:


kaalia suikaleina


Liemen tein hunajaviinietikasta,sokerista,suolasta,öljystä,mustapippurista ja dijonsinapista.Kiehautin ainekset ja lisäsin kaalien päälle kulhoon.Annoin marinoitua seuraavaan päivään.Tällanen salaatti säilyy useempia päiviä hyvänä jääkaapissa.


Lihapadan tein viljapossun palapaistikuutioista.


800g viljapossun palapaistia


paketti pekonisiivuja pilkottuna


3 sipulia pilkottuna


suolaa,maustepippuria


lihalientä


soijakastiketta


Paistoin paistikuutiot, pekonipalat ja sipulit pekonista irronneessa rasvassa.Laitoin pataan ja lisäksi sormisuolaa,maustepippuria, lihaliemijauhetta,dijonsinappia ja vettä.


Annoin muhia reilun 1½ tuntia ja tarkastin maun.Kastikkeen voi suurustaa  jos haluaa,mutta riisin kanssa tarjottaessa se ei ole välttämätöntä.


Kastikkeena riisille oli kermaviiliä joka oli maustettu salsakastikkeella.Miehelle taas eri eväät,elikkä paistareita ja kananmunaa lihapadan lisäksi.


 


 


 


 

Kommentit