maanantai 9. toukokuuta 2011

omena-toskapiirakka




1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
100 g voita sulatettuna

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala, sulje vuoan reuna niin, että leivinpaperi jää väliin. Voitele ja korppujauhota irtopohjaisen kakkuvuoan reuna. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja maito-voisulaseos. Kaada puolet taikinasta vuokaan, lisää omenahilloa ja kaada  loput taikinasta vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 min.

75 g voita
100g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja


Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle ja paista vielä n.10 minuuttia 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti