keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

terveellisempi raparperi-omenapiirakka




Pohja on gluteeniton,munaton ,maidoton:

1,5dl öljyä

1,5dl gluteenitonta jauhoseosta

2dl gluteenitonta kaurahiutaletta(provena)

1rkl hunajaa

1dl paahdettua rouhittua pellavaa

Sekoita ainekset ja laita voidellun piirakkavuuan pohjaan.Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.(taikina on löysää)

päälle:

n.4dl raparperinpaloja

1 omena kuutioina

2rkl tomusokeria

Kun pohja on paistunut 10 minuuttia lisää täyte.

Täytteen päälle:

2dl kreikkalaista jogurttia(käy tavallinen maustamaton,kermaviili mm.)

1 kananmuna

2rkl tomusokeria

½tl inkivääriä

Paista vielä n.30 minuuttia.

Tosi herkkua esim:vaniljajäätelön kanssa.Pohja on ihanan rapea ja paahtuneen makuinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti