maanantai 22. heinäkuuta 2013

valkosipuli- aurajuusto-tomaattipatongit

Loppupeleissä patongit onnistu hyvin, vaikka uusi patonkipelti ei uuniin mahtunutkaan, kun pystyssä ja patongit oli päällekäin. Kyllä harmitti, kun huomasin, mutta vahingosta viisastuu..
2½dl kuumaa vettä
1rkl kuivattua rouhittua valkosipulia
1tl suolaa
1tl siirappia
1pss kuivahiivaa
n. 6dl vehnäjauhoja(osa durumia)
2rkl öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista
2rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
Tee taikina kuten sämpylätaikina ja vaivaa kunnolla. Anna kohota n. 20 minuuttia.
Vaivaa uudestaan ja kohota vartti.
Kauli levyksi ja levitä päälle aurajuustomurua.
Rullaa, kuin kääretorttu ja nipistä päät kiinni.
Anna kohota, kunnes uuni lämpeää 250 asteeseen. Käytin patonkipeltiä ja viilsin päälle kaksi viiltoa.
Uunissa noin 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Herkullisia patonkeja!:) Onpa harmi, että pelti on liian pitkä uuniin.

    VastaaPoista