perjantai 13. syyskuuta 2013

raparperi-toscapiirakka

pohja:
100g voita
2 kananmunaa
1½dl sokeria
2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl vaniljasokeria
vajaa litra raparperinpaloja

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin.Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja yhdistetyt kuivat aineet.
Levitä voidellun piirakkavuuan pohjalle ja lisää raparperit.Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia alatasolla.

toscaseos:
100g voita
reilu desi sokeria
120g mantelilastuja
n. 0,3dl jauhoja
1rkl maitoa
Sulata voi ja lisää muut aineet. Sekoita varovaisesti ja lisää paistetun pohjan päälle.
Paista vielä uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

1 kommentti:

  1. Varmasti todella herkullista :) Miten minulta menee aina tuo raparperiaika ohi, vaikka kuinka himoitsen näitä ihania reseptejä?

    VastaaPoista