keskiviikko 16. lokakuuta 2013

pitaleivät ja kebabliha



pitaleivät:
3 dl vettä
2tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
loraus öljyä
7 dl vehnäjauhoja
Lisää lämpöiseen veteen suola, hiiva, öljy ja lopuksi jauhot. Vaivaa taikinaksi. Tee 8 pullaa ja anna kohota 20 minuuttia. Laita uuni 275 asteeseen ja kauli pullat littaniksi. Kun uuni on lämmin  niin paista n.7-8 minuuttia.
kebabliha:
1,2 kiloa naudanjauhelihaa 20%
reilu 3 rkl aromisuolaa
reilu rkl mustapippuria
loraus oliiviöljyä
rkl savustettua paprikajauhetta
Sekoita ainekset yleiskoneessa ja anna pyöriä 10-20 minuuttia. pyöritä pötköksi ja kiedo folioon.
Paista 100 asteessa reilu 4 tuntia.
kastikkeena oli valmis kebabkastike ja valkoisena kastikkeena oli creme fraichea, jossa Poppamiehen valkosipulidippiä mausteena.

1 kommentti:

  1. Hyvän näköistä ja pitaleivät erittäin onnistuneen näköisiä.:)

    VastaaPoista