sunnuntai 2. elokuuta 2015

sushit

Alkoi tehdä mieli susheja, niin tein muutaman. Täytteenä kurkku, avokado, kylmäsavustettu lohi ja wasabi.
Riisin ohje on kahteen rullaan, kun tein vaan itelleni.
2dl sushiriisiä
2,5dl kylmää vettä
2-3rkl miriniä

Huuhtele riisi 4-5 kertaan kylmässä vedessä. Lisää ohjeessa oleva vesi määrä ja anna seistä 10 minuuttia. Kiehauta vesi ja riisi ja anna olla liedellä pienellä lämmöllä n.10 minuuttia. Vältä sekoittamista. Laita kypsä riisi laakeeseen astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöseks ja lisää mirin.

Laita norilevy bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin ja levitä ohut kerros riisiä kostutetuin käsin levyn päälle. Jätä yläreunaan sentin verran tyhjää. Sipaise sormella wasabia reunasta reunaan ja lisää täytteet. Rullaa tiukaksi rullaksi.Kun leikkaat sushia tee se kylmässä vedessä kastellulla terävällä veitsellä.

Täytteet leikkaan valmiiksi ohuiksi suikaleiksi, kun riisi kypsyy.
Muita hyviä täytteitä mitä ite käytän on porkkana, katkarapu, lämminsaulohi ja surimi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti