lauantai 30. huhtikuuta 2016

parsapiirakka

pohja:
125g voita
3dl jauhoja
ripaus suolaa
1rkl kylmää vettä
Nypi pehmeän voin joukkoon jauhot ja suola.Lisää vesi ja taputa piirakkavuuan pohjalle.

täyte:
nippu parsaa
150gparmesania

päälle:
2dl smetanaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Keitä parsoja 3-5 minuuttia, kuitenkin niin, että ne pysyvät napakoina. Paksuudesta riippuen.
Raasta parmesaani ja levitä vuuan pohjalle. Päälle parsat ja maustettu smetana-kananmunaseos.
Uunissa alatasolla n.20 minuuttia ja 225 astetta.

2 kommenttia:

  1. Parsasta on pitänyt niin monet kerrat leipoa, mutta en vieläkään ole saanut aikaiseksi.. Tätä voisi kyllä kokeilla. Jotenkin yksinkertaisen hieno ja tyylikäs tuo piiraan pinta :)

    VastaaPoista
  2. Tykkään kans tollasesta yksinkertasesta :). Oli hyvää. Ehkä seuraavaksi teen pohjan erilailla. Sopisi sellanen ei niin murea pohja ehkä paremmin.

    VastaaPoista