maanantai 1. elokuuta 2016

Siken tomaattipiirakka


Nyt tuli vastaan sellainen resepti, että oli pakko kokeilla. Resepti tuli vastaan Sikke Sumarin sivuilla.
Tälla kertaa vaihdoin ainoastaan täytteeseen tulevan suolan mustaan suolaan,
joka sopii kasvisruokiin tosi hyvin.
Täytteeseen tuleva cheddarjuusto ja majoneesi yhdistelmä houkutteli myös.
Onneksi tein. Oli todella hyvää ja varmasti teen uudestikkin.
Pohjasta tuli myös uusi suosikkini. Voitakin puolet vähemmän,
 kun normaalissa ohjeessa mitä käytän.
Taikina:
5 dl jauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinsoodaa
75 g kylmää voita pieninä kuutioina
pieni kourallinen silputtua persiljaa
vajaa 1 1/2 dl maitoa, jossa puristus sitruunaa

Täyte:
paksuhkoja tomaattisiivuja
suolaa
mustapippuria myllystä
basilikan lehtiä
2 1/2 dl raastettua vahvaa cheddarjuustoa
2 1/2 dl hyvää majoneesia
Jos cheddarjuusto ei ole tarpeeksi vahvaa lisää myös 1rkl dijonsinappia.
Itse lisäsin ja sopi hyvin.

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja vaivaa n. 5 minuuttia,
että pohjasta tulee tasainen ja kimmoisa.
Taputtele pohja 24cm piirakkavuuan päälle.
Laita tomaattiviipaleet pohjalle ja mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
Yhdistä majoneesi, sinappi ja cheddarjuusto ja levitä päälimmäiseksi.
Paista 180 asteessa n.reilu 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.



1 kommentti:

  1. Tämä menee myös kokeiluun :)
    Ai ai, mitä herkkuja sinulla tänne on päässytkään taas kertymään.
    Pst. Tällä viikolla lupaan sen linssikeitonkin tehdä :D

    VastaaPoista