Herkullinen soijarouhelasagne


Nyt tuli niin herkullinen soijarouhelasagne, että halusin jakaa ohjeen teillekkin.

12 täysjyvälasagnelevyä
175g emmentaljuustoraastetta
1pkt voimakasta koskenlaskijaa

soijarouhekastike:
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2dl tummaa soijarouhetta
2rkl savupaprikajauhetta
1 prk mutti tomaattimurskaa valkosipulin makuisena
2rkl kuivattua basilikaa
1½ kasvisliemikuutiota
4dl vettä
2rkl pasta arrabiata mausteseosta (sisältää mm.monia yrttejä, chiliä, persiljaa)
2cm anjovistahnaa (voi jättää pois, jos haluaa ihan kasvisversion)
loraus hunajaa
1rkl soijakastiketta

Kuullota voissa sipulit ja lisää mausteet ja soijarouheet.
Pyörittele hetki ja lisää pari desiä vettä ja liemikuutiot. Kun soijat on turvonneet
lisää muut ainekset ja anna porista 15 minuuttia ainakin. Maista ja mausta lisää, jos tarvitsee.
Itse tykkään, että soijarouhekastike on voimakkaan mausteinen.

Tee bechamelkastike. Sulata voi, lisää jauhot. Anna kypsyä muutama minuutti ja lisää maito.
Mausta suolalla ja viherpippurilla.

100g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1ltr maitoa
rkl viherpippuria
suolaa myllystä

Kokoa vuokaan vuorotellen kastikkeita, lasagnelevyjä, koskenlaskijaa muruina ja juustoraastetta.
Jos löytyy tuoretta basilikaa, niin sekin sopii hyvin mukaan.
Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n.50-60 minuuttia

Kommentit