filopiirakka nakeilla

Kaks ihanaa blogia innosti mut kokeileen tämmösiä piirakoita ja tuun tekeen vielä toistekki.Oon Turkissa käyny useesti ja siel on ollu aina hyvää ruokaa tarjolla.Mielenkiinnolla luen elämänmenosta siellä ja tuttuja on paljon siellä päin.Blogit http://ebrufin.blogspot.com/ ja  http://helike.vuodatus.net/ on semmosia mitä seuraan ahkerasti ja niistä otin hieman mallia näihin.En täysin samanlaisia,kun ei kotona sattunu oleen ruokajogurttia yms..mutta periaate sama.
Filotaikinaa ostin 450g paketin joka "sahattiin"puoliksi kun en kaikkea tarvinnut ja ei viitsiny sulamaan ottaa koko satsia.
(kaikki ei mennyt nytkään)
Piirakkavuuan voitelin öljyllä.
Sekoitin 2dl kermaviiliä,2 kananmunaa,lorauksen öljyä,lorauksen maitoa,aromisuolaa,mustapippuria ja kuivattua ruohosipulia.
Pilkoin paketin aito nakkeja(pippuri-juusto)ja raastoin hieman tavallista kermajuustoa.
Laitoin filotaikinaa vuuan pohjalle niin että peittyi koko vuoka ja reunojen ylikin jäi roimasti.Voitelin kermaviiliseoksella.Taas taikinaa ja voitelu ja taas taikinaa ja voitelu.Noin 4-5 kerrosta ja niin että meni  puolet kermaviiliseoksesta.
Sitten nakit ja juusto ja 3 pientä tomaattia viipaleina.
Sitten täytteen päälle sama homma.Taikinaa ja voitelu,uus taikina levy ja voitelu ja viimeseks se ylijäänyt osa taikinasta minkä ekaksi jätin.Ja loput kermaviiliseoksesta pääälle.Paistoin 200 asteessa vähän alle puol tuntia.Voi että oli hyvää.Teen kyllä useemminkin!Jäi taikinaa kaappiin vielä odottamaan että mitä siitä keksis.

Kommentit