Mimmiltä löysin mukavan kuulosen ohjeen ja olihan sitä heti testattava.Hyviä oli ja tehdään kyllä useemminkin.
Ruisruudut
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl öljyä
1 pss (11g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Lisää 42 asteiseen veteen suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Ripottele taikinan päälle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm:n paksuiseksi.
Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.
Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30-40 min.
Paista 225 asteessa n. 20 min. Ruisruudut ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
edit:Ihan hyviä olivat vielä seuraavanakin päivänä,ihanan pehmeitä edelleen
Kommentit
Lähetä kommentti