pitaleivät


Tänään leivoin pitaleipiä ja kyllä kannatti.Pieni vaiva ja paljon parempia,kun kaupasta ostetut.Tästä taikinasta tuli 9 pitaleipää.



2,5dl vettä
 25 g hiivaa
 1 tl suolaa
2 tl hunajaa
n.4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokaöljyä



1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhot taikinaan ja leivo taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy.

2. Anna taikinan kohota 20 minuuttia.

Leivo taikina tangoksi ja leikkaa se 9 osaan. Leivo paloista ohuita pyöreitä leipäsiä, joiden halkaisija on 12-15 cm.

3. Nosta leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla vielä 20-30 minuuttia. Paista pitaleipiä 225-asteisessa
uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa leipien yhdelle sivulle täyttöviilto.

Täytteenä meillä oli mm.rapeeta amerikansalaattia,tomaattia,paprikaa,kalapuikkoja, kermaviilikastiketta ,jossa mm.sitruunaa ja tilliä.Toisessa kastikkeessa oli sweet chili saucea.


Kommentit