Tänään teki mieli leipoa jotakin ja piirakkaan päädyin.Ruoka-Pirkassa oli piirakkapohjan ohje,jota ajattelin käyttää vain puolitettuna.Mutta ei se mennykkään ihan niin helposti.Ei ollut vehnäjauhoja eikä kananmunia,joten kaikki meni uusiks.Tästä tuli kyllä ihan OK makuista.Vehnäjauhot korvasin sämpyläjauhoilla ja kananmunan desillä muusattua perunaa.
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl sämpyläjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1dl soseutettua perunaa(tai 1 kananmuna)
3-4rkl öljyä
1,5dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut.Sekoita pikaisesti ja levitä piirakkavuokaan.
täyte:
3 tomaattia viipaleina
0,5 pkt apetina kevyt fetaa kuutioina
n.25 hillosipulia
tomaatti-mozzarellamaustetta
kermaviiliä +kuivattua persiljaa
n.100g juustoraastetta
Levitä pohjan päälle tomaatti viipaleet ja mausta .Lisää sipulit,feta,justo ja päälimmäiseksi kermaviili.
Paista piirakkaa uunissa alatasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti