Tänää herkuteltiin hamppareilla, jossa sämpylät oli valmiita, mut muuten tein ite kaikki. ja nääki kaupan hampparisämpylät on niin hyviä.(Hatting)
täytteenä:
200g naudanjauhelihapihvi mediumina ja maustettu Santamarian valmiilla sekotuksella, jossa valkosipulia, suolaa ja mustapippuria
jääsalaattia
tomaattia
vahvaa cheddarjuustoa
sulatejuusto cheddaria
täyteläistä polaria
pekonia
jalapenomajoneesia
chiliketsuppia
Jalapenomajoneesi:
2 keltuaista
2 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia
2rkl jalapenoa pilputtuna
1 tl paprikajauhetta
hieman suolaa
Vatkaa keltuaisia ja sinappia hetki. Lisää koko ajan vatkaten öljyä ohuena norona joukkoon. Älä laita kerralla liikaa. Lisää öljyä niin kauan, et saat majoneesista sopivan paksuista. Lisää mausteet ja maista,Lisää tarvittaessa.
chiliketsuppi:
500g tomaattia kannat poistettuna(n.4-5kpl pilkottuna)
1 punasipuli hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1rkl öljyä kuullottamiseen
3rkl tomaattipyrettä
3rkl tummaa balsamicoa
3 rkl sokeria
mustapippuria(itse laitoin 15 kierrosta myllystä)
½tl suolaa
½ chili pilkottuna
Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipuli öljyssä kasarissa.
Lisää muut ainekset ja anna porista miedolla lämmöllä 15 minuuttia ainakin.
Soseuta sauvasekoittimella ja laita keitettyyn purkkiin,
jossa säilyy noin viikon verran.
täytteenä:
200g naudanjauhelihapihvi mediumina ja maustettu Santamarian valmiilla sekotuksella, jossa valkosipulia, suolaa ja mustapippuria
jääsalaattia
tomaattia
vahvaa cheddarjuustoa
sulatejuusto cheddaria
täyteläistä polaria
pekonia
jalapenomajoneesia
chiliketsuppia
Jalapenomajoneesi:
2 keltuaista
2 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia
2rkl jalapenoa pilputtuna
1 tl paprikajauhetta
hieman suolaa
Vatkaa keltuaisia ja sinappia hetki. Lisää koko ajan vatkaten öljyä ohuena norona joukkoon. Älä laita kerralla liikaa. Lisää öljyä niin kauan, et saat majoneesista sopivan paksuista. Lisää mausteet ja maista,Lisää tarvittaessa.
chiliketsuppi:
500g tomaattia kannat poistettuna(n.4-5kpl pilkottuna)
1 punasipuli hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1rkl öljyä kuullottamiseen
3rkl tomaattipyrettä
3rkl tummaa balsamicoa
3 rkl sokeria
mustapippuria(itse laitoin 15 kierrosta myllystä)
½tl suolaa
½ chili pilkottuna
Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipuli öljyssä kasarissa.
Lisää muut ainekset ja anna porista miedolla lämmöllä 15 minuuttia ainakin.
Soseuta sauvasekoittimella ja laita keitettyyn purkkiin,
jossa säilyy noin viikon verran.
Ihanat hampurilaiset. Jalapenomajoneesi kuulostaa tosi hyvältä, ja ketsuppikin kokeilemisen arvoinen.:)
VastaaPoistaNam ja lurps! Itsetehty ketsuppi maistuisi ja majoneesi! Kesän grillijuhliin <3
VastaaPoistaKyllä ne omatekemät soosit on van hyviä, vaikka aika usein tulee valmiita ostettuakin ;)
VastaaPoista