Gluteeniton tonnikalapiirakka

 



Pohja:

125g voita

125g rahkaa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/2 tl leivinjauhetta


Pohjan päälle kourallinen juustoraastetta ja pala aurajuustoa


Täyte:

1prk tonnikalaa

1 punasipuli silputtuna

1/2 puntti tilliä hakkeluksena

Pala paprikaa pienittynä


Päälle:

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

Vajaa tl suolaa

Sitruunapippuria

1/2 purkkia voimakasta koskenlaskijaa


Sekoita pehmeä voi ja rahka. Lisää jauhot johon on sekoitettu leivinjauhe. Taputtele kelmun väliin littanaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin, kunnes kovettuu hieman. Noin 15 minsaa.


Kun pohja on hieman kovettunut, niin taputtele se jauhoja apuna käyttäen piirakkavuuan päälle.

Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja levitä siihen juustot.

Lisää täyteaineet ja sekoitettu kanamuna/ kermaseos mausteineen.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa ja noin 30 minuuttia.


Itse laitoin koskenlaskijan ihan päälimmäiseksi, kun löysin sen jääkaapista vasta, kun olin laittamassa piirakkaa uuniin.

Kommentit