lauantai 19. joulukuuta 2009

Arabialainen maustekakku


Mimmin ohjeen mukaan tehtynä:



200 g rasvaa


250 g sokeria


3 munaa


2 dl kermamaitoa


4½ dl vehnäjauhoja


½ tl soodaa


½ tl leivinjauhetta


½ tl suolaa


1 tl kanelia


½ tl muskottia ( tai hieman vähemmän, jos et niin tykkää muskotin mausta, laita kuitenkin vähän!)


3 rkl tummaa kaakaota


1 tl vanilliinisokeria


1 dl jauhettuja manteleita ( en laita koskaan, jauhomäärää ei tarvitse silti lisätä)


- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi


- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä. 150-170 astetta ja noin tunti




Arabialaisen maustekakun kuorrutus:


50 g rasvaa


1 keltuainen


6 dl siivilöityä tomusokeria


2½ rkl tummaa kaakaota


1½ tl kanelia


noin 2 rkl kuumaa kahvia


- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.


- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...


Itse en kuorrutusta vielä tehnyt vaan vasta maanantaina .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti