
3dl arborioriisiä
2 shalottisipulia pienittynä
2 varsisellerin vartta pienittynä
2 valkosipulin kynttä pienittynä
1,5dl valkoviiniä
vajaa ltr kasvislientä(tein Fond du chefistä)
250g herkkusieniä
iso kourallinen rucolaa
nokare voita
dl raastettua parmesania
(suolaa)
öljyä
Kuullota sipulit,varsiselleri ja riisit öljyssä, kunnes riisit näyttävät läpikuultavilta.(parisen minuuttia)
Lisää valkoviini ja anna imeytyä melkein kokonaan.Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja sekoittele risottoa kokoajan.
Tee näin kunnes riisi on melkein kypsää.Sisältä vielä hieman purutuntumaa.Sekoita sit joukkoon paistetut sienet,parmesaaniraaste,voi ja rucola.
Risoton kuuluu olla löysää ja kermaista.Raasta vielä annoksen päälle parmesaania. Lisänä syötiin broileria ja alkupalaksi tomaatti-punasipuli-fetasalaattia pestolla maustettuna.

Kommentit
Lähetä kommentti