torstai 23. heinäkuuta 2015

juustopohjainen kinkkupiirakka

125g voita
2,5dl jauhoja
1tl suolaa
2dl emmentaljuustoraastetta
1½ rkl kylmää vettä
Nypi pehmeään voihin jauhot ja suola. Lisää juusto, vesi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

täyte:
200g palvikinkkua pilkottuna
vajaa 100g aurajuustoa muruna
vajaa 100g emmentaljuustoraastetta
3 vartta kevätsipulinvartta pilkottuna
puolikas suippopaprika

päälle:
2,5dl 3 juuston ruokakermaa
1dl kermaviiliä
3 kananmunaa
mustapippuria

Taputtele pohja-ainekset vuuan pohjalle ja lisää täytteet. Sekoita päällisen aineet keskenään ja lisää päälimmäiseksi.
Ite tein tän hiukka pienenpään kertakäyttövuokaan ja tuli korkeempi, mutta ohje soveltuu myös normi 26-28cm vuokaan.
Paista 200 asteessa, kunnes pinnalta hyvän värinen. Noin 30-35 minuuttia uunista riippuen

2 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköinen piiras ja makuhan on taattu tuollaisilla hyvillä aineksilla. Maustettuja kermoja tulee itsellä harvemmin käytettyä. Juustoinen piirastaikina on yksi lempparitaikinoista. vähän näyttä eri suhteet olevan ohjeissamme...http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/08/kinkkupiirakka-juustotaikinapohjalla

    VastaaPoista
  2. Tällä kertaa tein pienenpään vuokaan normivuuan kokosella ohjeella ja tulikin kivan korkee piirakka. En kauheesti kans mausteruokakermoja käytä, mut onhan ne hyviä

    VastaaPoista