juustopohjainen kinkkupiirakka

125g voita
2,5dl jauhoja
1tl suolaa
2dl emmentaljuustoraastetta
1½ rkl kylmää vettä
Nypi pehmeään voihin jauhot ja suola. Lisää juusto, vesi ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

täyte:
200g palvikinkkua pilkottuna
vajaa 100g aurajuustoa muruna
vajaa 100g emmentaljuustoraastetta
3 vartta kevätsipulinvartta pilkottuna
puolikas suippopaprika

päälle:
2,5dl 3 juuston ruokakermaa
1dl kermaviiliä
3 kananmunaa
mustapippuria

Taputtele pohja-ainekset vuuan pohjalle ja lisää täytteet. Sekoita päällisen aineet keskenään ja lisää päälimmäiseksi.
Ite tein tän hiukka pienenpään kertakäyttövuokaan ja tuli korkeempi, mutta ohje soveltuu myös normi 26-28cm vuokaan.
Paista 200 asteessa, kunnes pinnalta hyvän värinen. Noin 30-35 minuuttia uunista riippuen

Kommentit

  1. Tosi herkullisen näköinen piiras ja makuhan on taattu tuollaisilla hyvillä aineksilla. Maustettuja kermoja tulee itsellä harvemmin käytettyä. Juustoinen piirastaikina on yksi lempparitaikinoista. vähän näyttä eri suhteet olevan ohjeissamme...http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/08/kinkkupiirakka-juustotaikinapohjalla

    VastaaPoista
  2. Tällä kertaa tein pienenpään vuokaan normivuuan kokosella ohjeella ja tulikin kivan korkee piirakka. En kauheesti kans mausteruokakermoja käytä, mut onhan ne hyviä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti