keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

juustoinen jauhelihamakaronilaatikko

Näin flunssaisena ei jaksa joka päivä ruokaa tehdä ja tämä ruoka onkin sellainen, että riittää meille useammaksi päiväksi.

400g naudan jauhelihaa
pussi täysjyvämakaronia
puoli pakettia mustaa koskenlaskijaa
1 iso punasipuli
150g emmentaljuustoraastetta
2 lihaliemikuutiota (mulla herkkusienikuutioita Tallinnasta)
mustapippuria
umamimaustetta
2 kananmunaa

Keitin makaronit liemikuutiolla maustetussa vedessä ja kun olivat kypsät, niin lisäsin koskenlaskijan sekaan, niin että suli joukkoon.
Samaan aikaan kuullotin sipulit ja paistoin jauhelihan ja maustoin.
Sekoitin ainekset toisiinsa, lisäsin juustoraasteesta puolet mukaan ja kananmunat.Mulla nestettä sattui olemaan juuri oikean verran ja makaronit peittyivät hyvin. Jos ne ei peity, niin lisää nestettä.
Laitoin voideltuun uunivuokaan ja ripottelin loput juustoraasteesta päälle.
Uunissa 225 asteessa reilu puoli tuntia, niin että kuoresta tuli rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti