lauantai 8. helmikuuta 2020

Taivaallisen hyvä pata ilman lihaa

Me ollaan aika lailla hurahdettu kasvisruokaan tänä vuonna. Alkoi ihan kokeilusta, mutta sitten, kun huomannut hyvät vaikutukset, niin se vaan on jäänyt päälle. Kaikkea herkullista tullut tehtyä.



130g soijasuikaleita

Keitä suikaleita 5 minuuttia vedessä, jossa teriyakisoijakastiketta ja 2 kasvisliemikuutiota.
Vettä sen verran, että reilusti peittyvät.

Laita suikaleet lävikköön ja painele niin kauan, että saat kaiken nesteen pois. Säästä neste.

2 isoa sipulia pilkottuna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 iso paprika pilkottuna
2 maustekurkkua pilkottuna
3rkl hunajaa
3rkl vehnäjauhoja
2tl mustapippuria
cayennepippuria
150g aurajuustoa
6dl kasvislientä (käytä myös keitinliemi tähän)
2,5dl smetanaa
voita paistamiseen

Kuullota sipulit ja lisää maustekurkut.Paistele muutama minuutti ja lisää pippurit ja hunaja.
Paista vielä muutama minuutti ja laita pataan odottamaan.
Paista soijasuikaleita kahdessa erässä voissa niin, että niihin tulee hieman väriä,
ripottele vehnäjauhoja mukaan ja lisää pataan.
Lisää neste, aurajuusto, paprika ja smetana ja anna hautua tunnin verran.

Tosi hyvää perunamuusin tai vaikka riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti